Thursday, December 20, 2012

Шоколадови браунис

Вчера денят ми започна с  писмото до Америка на Радостина. Днес след като не можах да си избия нейните браунис от съзнанието, реших просто да ги направя. Водех се основно по рецептата на Йоана, като разнообразих малко, добавяйки и настъргани лимови кори за аромат.

180гр. шоколад се разтапя на водна баня  с около 130гр. масло. Оставя се да поизстине. (Аз използвах един натурален с над 50% какао и един млечен шоколад, общо 180гр.)


3 яйца се разбиват с около 250*гр. захар и към тях се добавя шоколадовата смес. Разбърква се отново.


Към новополучената смес се добавя 100*гр. пресято брашно. Добавят се смлени орехи и по желание настъргани лимонови кори. Разбърква се отново.


Пече се на около 180 градуса около 30-40 мин, докато хване светло кафява коричка.


* Малко полезно инфо: 1 супена лъжица захар = 20гр.
                                           1 супена лъжица брашно = 10гр.
 Още информация може да намерите тук.

No comments:

Post a Comment